TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
BrideToBe : Edisi Menagis Taknak Kawen? Gila Hapa?


January 12, 2014 9:42:00 PM

Ha, Seram tak tajuk? Seriusly aku pun tak tau kenapa aku takut kawen? Masa tu setan penuh dalam otak ni, gamaknya? Padahal post kat fesbuk, 'Nak kawennn!'. Rupanya hati tisu.. Choiiii!

Alkisahnya, bapak aku nak kawenkan aku besok (hari ni). So kalo wali dah setuju, belah lelaki on jelah kan? Aku dah cakap kat ayah, tak nak... Waktu bincang tarikh pun diorg ada sebut pasal ni...

Bukan tak nak, nak majlis ni seperti yang diaturkan. Bukan dalam keadaan tergesa-gesa. Baju kurung sepasang pun tak bawak balik kot. Dengan apa tak ready (Walaupun borang semua dah settle).
Seb baik tok imam gi Langkawi. Kalau tak, hari ni dah jadi bini orang aku. Seram dok? Errr

Terasa jugak, sebab abang pun tak balik.Tengah perang dunia ketiga. Malas sangat dah nak bergadoh. Dari kecik sampai besar, tak henti gadoh. Penat. Penat jugak nak puaskan hati orang. Sepanjang proses nak sampai ketahap ni, ntah berapa kali menagis. 

Betul kak opizmate aku cakap, "kuat tau. proses nak kawen ni banyak gila dugaan. kalo awak yang jenis macam akak, memang nages la...". Masa tu aku cuma cakap, yang aku nak kawen ja... Tak tau plak kenapa dia pesan macam tu... Sekali, kena dush. Pastuh dush lagi...

Kadang-kadang, bila kita terlalu percayakan seseorang, walaupun orang tu rapat dan anggap macam mak sendiri, tapi bila dia bukak segala cerita, bila kena soal macam-macam, "Eh, baru keja dah nak kawen?" 
"Kau umo berapa eh?" "Kau ke yang nak kawen? bukan baru habes belajar ka?"

Dah la orang yang tanya tu takda kaitan ngan adik beradik. Jadi sebab itu, rasa membuak-buak marah kepada yang menyampaikan cerita. Kalau aku tau, dekat-dekat nak majlis bagi kad ja.
Bila awal-awal cam ni, gini la... Gosip merata-rata.

Susah nak puaskan orang. Tak mampu. Sebab dugaan yang sendiri terima tu pun, diri sendiri yang pujuk supaya tabah. Lagi nak jaga hati orang? Sori. Sebab aku pikir mulut-mulut macam gini. 
Sebelum kawen pun dah mengata, kalau kawen koboi, lagi mengata kan?

*************

Akhirnya kata sepakat diterima. Nampak? lagi 70 hari. waiting! Waiting!
Hahahahaha



Borang nikah dah hantaq. Yeay... Orang pejabat agama cakap, awal hantaq? Hahaha. Sekali ngan encik tunang pun sama. Dia dah cuak sebab konun-konun dia pun kena interview. Padahal tak da interview langsung.. Hahahaha

p/s : Seb baik bakal adik ipar nak tolong mekap. Ha.. lega... kan dah save 400+



Labels: ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)