TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Zara Dah Beshorrr!


April 23, 2015 3:32:00 PM

Nah! Muah ciket!

Sekarang Zara dah 3 bulan setengah dah sekarang. Dah jadi alarm aku pepagi. Tak bangun je, merengek. Suh bangun sebab nak ajak main. =='

Zara susu badan sepenuhnya. 'Susu ibu adalah susu terbaik' - kat susu tin pun ada tulis. Kehkehkeh. Jadi breastfeeding mummy agak mencabar jugak. Sebenarnya, tak susah pun. Yang susahnya pemikiran sesetengah yang merasakan susu badan ni susah.

Senang kot. Tak payah bancuh-bancuh bagai. (padahal bancuh susu formula tu pun belum tentu dengan cara yang betul-sila gugel). Setakat mengepam takda la lama mana. 30 min, paling lama. Cuma bergigih nak kumpul stok susu tu jelah.

Yang paling penting mindset. Susu akan setiasa ada. Selagi ada permintaan. Supply and demand. Second is, husband. Suami kena banyak bagi support isteri. Macam hasben aku dia lagi sayang susu tu. Muahahaha. Setiap malam tolong basuh botol + stril ...




Bila dah keja ni, seriusly, rasa nak nages ja.. Mula la buat ayat touching. Kalau la mampu sorang je berkerja. Sapa nak kan, tinggal anak. Mengandung, beranak.. Lagi terasa kot....

Hari-hari tahan air mata kat opiz. Rindu anak. Apakan daya, mummy terpaksa,zara... :'(


K.Bai.

Labels: , ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)