TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Sembelit


June 3, 2015 5:49:00 PM

 MInggu lepas Zara sembelit. Agak teruk jugak. 4 hari tak berak weh... Pagi hari kelima tu, dah meragam. Kesian sangat kat budak tu.

Mak budak? Tak yah tanya. Aku dah melalak cam orang gila. Sedih kot. Tengok anak cam gitu.
Masa tu aku terpikir, kuat nya mak lain. Anak aku baru sembelit. Anak org lain yg kritikal tu. Nauzubillah. Jangan jadi kat Zara, please.

Lepas dari sembelit tu, sedikit sebanyak ada la down. Sebab Zara hanya menyusu badan. Sepenuhnya. Nak salahkan sapa lagi kalau bukan susu tu dari aku.

Tapi doktor takda pesan apa-apa. Cuma pelik sebab perut dia masih soft.

Selang sehari lepas tu, Zara demam panas. Allah.

Tau la budak meragam sebab sakit macam mana kan. 3 hari jugak aku cuti minggu tu. Jaga Zara. Lepas demam, naik rashes satu badan.

Kawan aku bagi tau kat group wasap, yang sekarang memang musim baby demam. Dia macam ada nama virus tu. Ntah. Aku bukan belajar medik pun. Yang aku tau, lukis drawing je... Muahahaha.





Zara, jangan sakit. Lawan sakit tu. Mummy sayang jara anggeggeeee


*'Jara anggegegee' is nickname Zara sekarang selain 'Zara Avuuuuu' (sebab dua perkataan ni dia slalu sebut)
**Zara is 5 month already. (6kg) 

Labels: , ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)