TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Hepi Besday Jara Setahun!


January 14, 2016 3:15:00 PM

Assalamualaikum.

Ya Ampun, bizi la yang teramat sekarang ni. Tak sempat langsung nak update blog bersawang ni. Dan semperna besday Jara yang setahun, terpaksa la mummy nya curi-curi masa mengetaip ni... 

Masa Jara kecik-kecik dulu, mata dia kecik sebelah. Tapi maintain comel! 

Sekejap je setahun tau. Terasa macam semalam je dok push beranakkan si Raden Amanda Ezzara ni.
Sebagai first time mom, banyak la aku belajar sepanjang jadi mak ni. Pasal breastfeeding, pasal pemakanan Jara, bila anak demam tengah malam - apa nak buat? Pendek kata, banyak la belajar.


Sekarang Jara dah ada 6 gigi!

Dan sebenarnya, aku jugak nak wish setahun berjaya jadi ibu bapak kepada Jara ni. Betapa terkial-kialnya dulu, sekarang dah macam expert sangat... Haha. Poyo!


Jara potong kek buah =p

Sama je doa seperti mommies yang lain. Semoga anak membesar dengan sihat dan aktif. Menjadi anak solehah yang menengar cakap ibu bapanya. =)

Jara, mummy sorry, sebab takda besday party. Next year eh, sayang... 


 Gambar Jara yang dicilok di Taska.


Pasal pengasuh Jara pun ada hal sepanjang setahun ni. Fuh, kalau nak story, berjela-jela. Cukup je aku cakap, yang pengasuh Jara sebelum ni, menjaga sebab duit semata-mata.
Agak terkilan jugak sebenarnya. Lagi-lagi Jara berkawan dengan anak pengasuh tu. Tapi pikirkan anak aku asyik kena gigit je. Malam-malam merenggek sakit. Mak mana yang tahan?

Alhamdullilah, sekarang jara hampir 5 bulan dah kat Taska Ria Star Childcare Centre. Mula-mula tu agak tak biasakan diri. Sekarang? Nak balik nages, sebab seronok sangat kat taska.
Amboiiii... Kemain.

Cekgu-cekgu kat sini baik. Rajin layan Jara kot. Itu yang Jara suka tu...  =p



Sekian saja entry padat setakat ini. Bizi oi... Next time nati try karang berjela-jela sikit... 




Labels: , ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)