TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Short Vacation


May 6, 2016 4:53:00 PM


Sebenarnya, short vacation ni tanpa planning pun. Ekceli planning nak balik kedah, tapi ntah kenapa hati berubah terus disebabkan sebab-sebab tertentu.

Jadinya aku cakap kat husben, 'jom la kita pegi picnic'. Dah lama tak main laut'.
Eksited jugak lak kitaorang ni, sebab first time bawak jara mandi laut. 

Kalau bab mandi laut pulak, keluarga husben aku suka sangat dengan pantai Tanjung Sepang ni. Ni baru kali kedua aku datang sini. Masa 1st time dulu check-in kat Tanjung Sepang Resort. (masa tu aku tengah peknenkan jara berapa bulan ntah- 
awal-awal peknen la)

Kali kedua ni kitaorg decide untuk check in kat Arena Sepang Resort pulak.  Disebabkan harga jauh lebih murah. Facilities pun oke ja...  



 Ni masa mula-mula sampai kat bilik. Si budak jara ni tak nak dok dalam bilik. Siap nages aku bawak dia masuk bilik. Yelah, sampai waktu tengahari. Apa lagi, ekon laaaaa!

Budak kecik ni bukan tau penat. Marah buang kasut dia... Nak melawat kawasan katanya... hahaha

Mencabar jugak kitaorang nak tunggu sampai petang. Siap cakap, 'tido dulu jara, malam kang kita main laut...' Budak ni macam tak sabar-sabar jekkk...



 Nampak muka eksited sangat dapat main pasir...






Masa mula-mula melangkah jejak air, Allahu tak menyabarnya budak sorang ni.... 
Asyik nak kedepan-kedepan-kedepan. 
Yang kita ni takot la dia terjatuh ke apa... 
Jalan tak nak dipengang pulak tu... 



  

 

Nampak seronoknya main air? Bukan tau takottt T_T



Dan bila malam pun menjelma, apa lagi makan besaq la kita... Banyak gila makanan... 
Jara time ni penat sangat dah dok main air. Memang tidoq tak sedaq diri dah... Hahaha

Keesokkan harinya, nak mandi laut, air laut dah surut. Panas lak tu pagi-pagi. 
Jangan risau, kat sini ada swimming pool. 



Apa lagi, berendam la dua beranak tu. Hahaha

Masa nak balik ke JB, bapak mertua aku ajak ke pantai mersing. 




 THE END la cerita kali ini... hehehe


Labels: , , , ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)